Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, a vorbit, pe frecvența Radio Voces Campi, despre proiectele mari pe care a reușit să le implementeze în municipiul reședință de județ.
Dacă ar fi să fac o analiză din 2012, s-au făcut destul de multe. Deși în 2015 lumea mă înjură că m-am apucat să fac tranșee prin Călărași pentru a moderniza rețelele subterane, acum sunt mulțumiți și le place acest lucru. Am spus foarte clar, mai întâi facem lucrările subterane, iar mai apoi facem lucrările supraterane. Lucrăm pe strada Grivița, lucrăm pe bulevardul Titulescu, unde, pe anumite sectoare, am schimbat coloana de a pentru că era cea veche și decât să avem avarii după ce terminăm lucrarea mai bine facem acum. Chiar în dreptul Școlii nr. 5 facem o racordare pe un tronson de apă, pentru că, am zis, dacă tot schimbăm să facem ce trebuie, să avem o infrastructură rutieră de calitate. Am lucrat și în Mircea Vodă, începem pe Locomotivei. Începem organizarea de șantier în cartierul Măgureni. Nu depinde doar de mine, sunt pașii legali care trebuie efectuați, s-au cerut foarte multe documente pentru evaluarea societăților care au participat la licitație. Există o perioadă de contestații, s-a terminat și această perioada de contestații, zilele acestea primesc autorizația de construcție și vor demara lucrările. Eu nu pun carul înaintea boilor și nu mă apuc de o activitate fără să am autorizație de construcție. Unii spun: de ce acum ? Pentru că acum s-a terminat. Eu nu țin cont că este iarna, dacă se poate lucra se lucrează, dacă nu, în primăvară se ocupă de această activitate”, a menţionat Drăgulin.
Edilul Călărașiului a adus în discuție și viitoarele proiecte pe care urmează să le implementeze, acestea aflându-se în diferite stadii.
De asemenea, pe ultima sută de metri, sunt în evaluare și alte două proiecte. Este vorba de Piața Mare, căreia nu îi schimb destinația, va fi o piață modernă, cu același specific, o construcție tip brâncovenesc, așa cum este Liceul Economic. Urmează ca în primăvară să demarăm șconstrucția Bazarului, dar și modernizarea Pieței Orizont. Nu trebuie să uităm proiectele pe Axa 4, cele mari, care sunt, după părerea mea, emblematice: modernizarea străzii București, pietonalul din Piața Mare până la Prefectură. Cetățenii vor vedea că municipiul, încet, încet se schimbă. Am reușit să redăm Poșta Veche, fiind pe proiecte europene, aceasta va avea o destinație clară, aici își vor desfășura activitatea cluburi pe diferite activități, cluburi de elevi, aceasta este destinația clădirii. Sper ca lumea să aprecieze că ceea ce am spus niciodată nu au fost vorbe în nt, că se realizează mai ușor sau greu este de fapt din cauza acestor legi care nu ne permit să sărim o etapă din evaluarea și din ducerea acestor proiecte de la evaluare la partea de execuție, a afirmat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul municipiului Călăraşi.