În luna iulie, zece ventilatoare mobile destinate ventilării mecanice a sugarilor, copiilor și adulților au fost donate de Crucea Roșie Română unităților medicale cu pacienți COVID din opt județe.

Astfel, un ventilator a ajuns la Spitalul Municipal Orșova din judeţul Mehedinţi, două ventilatoare au fost donate Spitalului Municipal Adjud din județul Vrancea, un ventilator a ajuns la Spitalul Municipal Câmpulung din judeţul Argeş, două ventilatoare au fost donate spitalelor cu pacienți COVID din Alba, un ventilator a fost donat Spitalului Municipal „Sfântul Ierarh Dr. Luca” Oneşti din judeţul Bacău, un ventilator a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie din Călăraşi, un ventilator a fost primit de Spitalul Județean „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi și un ventilator a fost donat Spitalului Clinic Județean de Urgenţă din Sibiu.

Sistemul de ventilație donat unităților medicale este un aparat AEON VG70 dotat cu baterie de capacitate mare și poate fi folosit pentru deplasările intraspitalicești ale pacienților aflați în tratament. Valoarea unui aparat este de aproximativ 89.000 de lei.

Echipamentele medicale au fost achiziționate din fondurile strânse în cadrul campaniei „România salvează România”, pe care Crucea Roșie Română a desfășurat-o, la nivel național, în beneficiul spitalelor din țară și al persoanelor afectate de Covid-19.

Distribuția echipamentelor medicale a fost realizată cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din cele opt județe.