Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” informează populația județului Călărași că, începând cu data de 24 iunie 2020, laboratorul de analize din cadrul unităţii sanitare are capabilitatea de a efectua testare SARS-COV, având posibilitatea de a testa patru pacienți pe oră, urmând ca în scurt timp această capacitate să fie dublată.

Din momentul achiziției echipamentului RT – PCR s-au demarat procedurile de includere a spitalului pe lista laboratoarelor acreditate din rețeaua de testare națională, astfel Ministerul Sănătății va deconta 200 de lei pentru fiecare test realizat.

Echipamentul, marca CE-IVD, eliberează rezultatele în maximum 60 de minute din momentul punerii probei în lucru, fiind un real folos în regim de urgență.

Conducerea unității spitalicești recomandă persoanelor care nu au nicio legătură cu actul medical să verifice orice informație înainte de a lansa în spațiul public date nereale.

„În această perioadă deosebit de grea prin care societatea noastră trece, primul lucru care ar trebui să stea la baza oricărei aprecieri atunci când se discută despre activitatea cadrelor medicale sau a celor care contribuie la asigurarea infrastructurii medicale, ar trebui să fie decența. Facem apel la respect și la neimplicarea spitalului în jocul politic”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi, dr. Mihaela Vintilă.