Începând cu data de 14 noiembrie 2020, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi a reluat serviciile de imagistică prin rezonanţă magnetică – RMN – în ambulatoriu. Prin urmare, începând cu această dată, asiguraţii care au nevoie de aceste servicii se pot adresa Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, în vederea programării şi efectuării investigaţiilor RMN.

Unitatea sanitară nu a putut efectua servicii de rezonanță magnetică încă din luna septembrie, deoarece aparatul prezenta o defecțiune tehnică. Până la repararea și punerea în funcțiune, serviciile au fost contractate și efectuate de furnizori extrajudețeni.

Aparatul RMN a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi în luna noiembrie a anului 2016. Valoarea investiției s-a ridicat la suma de 7.314.000 de lei (inclusiv TVA). Aceşti bani au fost asiguraţi de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Călărași, care a contribuit cu 10% din această sumă. Investiția a acoperit, pe lângă achiziționarea aparatului, și lucrările de renovare a clădirii destinate funcționării acestui aparat.