Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian” Călărași dorește să aibă propriii săi angajați care să se ocupe de curățenie, conform unei hotărâri aflate pe masa de aprobare a Consiliului Județean la ședința extraordinară din 3 decembrie.

În acest proiect de hotărâre se arată că Spitalul Județean Călărași a înregistrat în data de 2 decembrie 2020 o adresă către Consiliul Județean prin care este solicitată completarea organigramei și a statului de funcții prin înființarea de 58 de posturi de muncitor necalificat în cadrul Serviciului Administrativ Tehnic-Întreținere. În referatul de aprobare este menționat că solicitarea este făcută „pentru buna desfășurare a activității de curățenie și dezinsecție”.

În același document este precizată și motivația managerului spitalului: „oportunitatea renunţării la serviciile firmei ce asigură în prezent serviciile de curăţenie până la data de 31 decembrie 2020, în condiţiile în care Casa de Asigurări de Sănătate poate suporta, pe perioada stării de alertă, cheltuielile salariale cu aceste activităţi”. De asemenea, este menționat faptul că renunțarea la externalizarea serviciului de curățenie ar asigura o economie importantă la buget.