Primăria Municipiului Călăraşi informează cetăţenii despre stadiul lucrărilor de restaurare a clădirii Poșta Veche, efectuate cu ajutorul fondurilor europene oferite de Regio 2014 – 2020.

În luna iulie 2019 au început lucrările la finisajele interioare și exterioare, a demarat trasarea profilelor exterioare și au fost realizate piesele din ceramică ce vor fi amplasate pe fațada clădirii Poşta Veche. La interior au început placările cu faianță, urmând în luna august placările cu gresie și piatră naturală. Tencuielile interioare sunt realizate în proporție de 95%, structura de rezistență a scării de circulație din interior fiind terminată la acest moment.

Vă reamintim că, în vara anului 2018, a fost semnat contractul privind execuția de lucrări a monumentului istoric Poșta Veche, din municipiul Călărași, firmele câștigătoare fiind S.C. AlexCor Trading S.R.L. București, S.C. Rasub Construct S.R.L. Slatina și S.C. R.C.M. Costruzioni Italia.

Contractul a fost atribuit în cadrul proiectului finanțat din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 5 – „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului natural și cultural”, un proiect ce vizează redarea în circuitul turistic al patrimoniului cultural restaurat, precum şi obiectivului specific al Priorității de investiții – 5.1. „Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural”.

Contractul de lucrări are valoarea de 6.030.344,75 de lei, plus TVA, durata de execuție fiind de 24 de luni, iar perioada de garanție de 36 de luni. Achiziția serviciilor de asistență tehnică de supraveghere a lucrărilor prin dirigenție de șantier se află în desfășurare. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 2,57 de milioane de euro din care Municipiul Călărași va asigura o cofinanțare de 2%.