Primăria Municipiului Călărași a publicat în data de 12 mai un filmuleț în care arată stadiul lucrărilor la strada Grivița, una dintre principalele artere de circulație din oraș. Conform acestora, strada „se află într-un proces de modernizare, atât din punct de vedere al infrastructurii rutiere, cât și din punct de vedere al infrastructurii de rețele de energie electrică și date, prin trecerea lor în subteran; infrastructura de apă și canalizare a fost deja modernizată, lucrările în curs fiind o continuare firească a investițiilor.”.

Lucrările fac parte din strategia de dezvoltare durabilă pe care o implementează administrația publică locală și presupun realizarea unui sistem rutier nou (carosabil și trotuare, locuri de parcare, lărgirea la trei benzi pe unele tronsoane etc) pe o lungime de 2.534 ml și realizarea unei rețele de fibră optică (pentru sistemul de semaforizare pe care PMC îl va amenaja cu ajutorul fondurilor europene) și a unei noi rețele de iluminat public. Concomitent cu aceste lucrări, distribuitorul de energie electrică și operatorii de cablu și internet realizează propriile lucrări de modernizare a rețelelor, prin introducerea lor în subteran.” este menționat în comunicatul instituției.

Din lucrările efectuate până în prezent, Primăria amintește: turnarea stratului de bază de asfalt între străzile Cuza Vodă și Dobrogei; montarea pavelelor pe trotuare între străzile Cuza Vodă și Eroilor; finalizarea rețelei de iluminat public între străzile Cuza Vodă și Pompieri; finalizarea rețelei de distribuție electrică între Cuza Vodă și Al. Sahia. De asemenea, administrația afirmă că în prezent se lucrează la trotuare între Pompieri și Dobrogei și urmează și atacarea lucrărilor pe trotuare între Dobrogei și Portului. Alte lucrări care se apropie de final sunt: între Al. Sahia și Pompieri mai sunt de scos stâlpii vechi (95% finalizat), între Dobrogei și Libertății – 90% finalizat, între Libertății și I.L. Caragiale – 80% finalizat, între I.L. Caragiale și București – finalizat 45%.