După o perioadă dificilă, ce a însemnat sistarea antrenamentelor pentru trei luni și apoi reluarea antrenamentelor în condiții restrânse, atleții legitimați la Clubul Sportiv Şcolar (CSS) Călărași au participat la prima competiție din sezonul de aer liber organizată în acest an – Cupa României – open juniori. Federația Română de Atletism a asigurat toate măsurile necesare impuse de autorități în privința organizării competițiilor sportive și chiar dacă nu au putut include în program și probele de alergări de semifond și fond, concursul a fost unul reușit și binevenit pentru atleții din România. Competiția s-a desfășurat în zilele de 24 şi 25 iulie 2020 pe Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din Capitală.

Chiar dacă perioada de pregătire a fost scurtă, doi dintre cei cinci sportivi călărășeni au realizat performanțe deosebite: Ștefan Lică-Mihai – junior U20 (pregătit de profesor Marius Tătaru) s-a clasat pe locul 2, cu medalie de argint în proba de triplusalt, cu o performanță de 14,17 metri, nu departe de recordul său personal.

Sorin Cristian Pricopi – junior U16 (pregătit de profesor Mihai Secătureanu în Oltenița) a realizat cel mai bun timp în proba de 400 de metri, categoria juniori 3, devenind liderul național al probei cu un rezultat de 52,85 de secunde. Un avans serios față de următorii clasați în această probă, fapt ce ne dă speranțe pentru cucerirea unui titlu de campion al probei de 400 de metri la următoarele Campionate Naționale U16, ce se vor desfășura între  7 şi 8 august 2020, la București.

Raisa Lucan, Costi Neagu și Noni Tudor – juniori U16 (toți pregătiți de profesoara Daniela Sturz) au participat în proba de 400 de metri, cu rezultate bune, chiar dacă probele lor de bază erau 800 de metri și 1.500 de metri.

Pentru toți acești juniori urmează două teste importante, cu obiectivul de a cuceri două titluri de campion național – etapa finală a Campionatelor Naționale ce vor avea loc la București – în data de 7 august 2020 pentru categoria U16 și în data de 28 august 2020 pentru categoria U20.