Străzile Bucureşti şi Progresul au fost închise ieri, pe anumite tronsoane de drum, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii. Ieri, în jurul orei 10:00, poliţiştii de la Poliţia Locală blocau accesul pe cele două artere de circulaţie pentru buna derulare a lucrărilor. Pe strada Progresul se efectuealucrări de modernizare, cu termen de finalizare în câteva luni. Cu două străzi principale închise în acelaşi timp, traficul devenise de coşmar în zona 5 Călăraşi. Strada Rocadei (Varianta Nord) este cel mai distrus drum din municipiul Călăraşi. Adevărate cratere au apărut în mijlocul străzii, făcând traficul aproape imposibil.

Conform informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Călăraşi, tot de ieri, au început lucrările de reparații, efectuate de echipele Serviciului Public Pavaje Spații Verzi, din subordinea primăriei. Se va lucra în aceste zile pe bulevardul Republicii și Prelungirea Bucureşti (între bulevardul Cuza Vodă și Tenaris). Se va intra și pe strada București, după ce vor fi finalizate reparațiile pe CL8 care au reînceput, pentru a fi remediate problemele de pe carosabil care nu au fost cauzate de lucrările pe CL8. Următoarele drumuri pe care se vor executa reparații sunt bulevardele Nicolae Titulescu și Cuza Vodă. Concomitent, echipele care se ocupă de spațiile verzi lucrează la corecții de pomi pe străzile: Victoriei (între Prelungirea București și strada Năvodari), Flacăra, Progresul şi Belșugului. Menționăm că până la data de 1 mai 2017, angajații Serviciului Public Pavaje Spații Verzi au trecut la program de zece ore pe zi.

Încep lucrările pentru Lotul 2 de străzi

Primăria Municipiului Călăraşi a încheiat contractul pentru demararea lucrărilor de modernizare pentru Lotul 2 de străzi: Panduri, Năvodari, Victoriei şi Macului. În curând se va emite şi ordinul de începere a lucrărilor.

Lucrările pe Varianta Nord se reiau săptămâna viitoare

Lucrările pe Varianta Nord (strada Rocadei) sunt efectuate de societatea Strabag SRL. Valoarea obiectivului de investiţii “Modernizare strada Varianta Nord, tronson DN 21 – strada Bucureşti, municipiul Călăraşi” este de 7.594.659,16 lei. Obiectivul este finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În proiectul de investiţii se menţionează că vor fi efectuate lucrări pe o suprafaţă de 23.035,25 de metri pătraţi, dintre care carosabil – 17.657 de metri pătraţi; trotuare pietonale – 1.298,4 metri pătraţi, lungime stradă – 2.166,82 de metri liniari, lăţime parte carosabilă – 7 metri. În momentul de faţă, traficul a devenit aproape imposibil pe Varianta Nord. În nenumărate rânduri, reprezentanţii societăţilor comerciale din Călăraşi, care îşi desfăşoară activitatea în zonă, cum ar fi: Prefab, Saint Gobain, Tenaris sau Comceh, au sesizat autorităţile călărăşene cu privire la faptul că le este grav afectată activitatea de transport din cauza gropilor de pe Varianta Nord. Reprezentanţii autorităţilor locale spun că cel mai probabil săptămâna viitoare vor fi reluate şi lucrările de pe Varianta Nord.