Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) continuă campania publică de promovare a aplicaţiei mobile Apel 112, destinată localizării persoanelor aflate în pericol.

Aplicaţia Apel 112 este deosebit de utilă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru agenţiile specializate (Poliţie, Ambulanţă, Pompieri, SMURD, Jandarmerie, Salvamont etc.), având în vedere că, prin intermediul conexiunii la internet şi serviciului de localizare GPS al telefonului, permite transmiterea coordonatelor geografice în format AML (n.r. – Advanced Mobile Location) la iniţierea unui apel către Serviciul de Urgenţă 112.

Este important de menţionat că, până la implementarea măsurilor de îmbunătăţire a serviciului de urgenţă stabilite de Comitetul Interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, aplicaţia dezvoltată de STS reprezintă cea mai facilă metodă de localizare a telefoanelor de pe care apelează persoanele care au nevoie de ajutor şi nu cunosc adresa unde se află. De când a fost lansată, din luna februarie şi până acum, peste trei mii de persoane au fost salvate datorită aplicaţiei Apel 112.

Pentru promovarea descărcării acesteia de către un număr cât mai mare de persoane, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a realizat un spot audio prin care este descrisă metoda de localizare a telefonului şi de unde poate fi descărcată în mod gratuit aplicaţia. Spotul poate fi descărcat accesând link-ul: https://www.sts.ro/ro/campanii-de-comunicare.