A început perioada de înscriere a studenţilor care doresc să aplice pentru un loc de muncă pe perioada verii în Germania. În perioada următoare, studenții care doresc să aplice pentru un job de vacanţă de vară în anul 2018 (minimum două luni) în Germania, se pot înregistra la Compartimentul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Călăraşi.

Pentru anul 2018, sunt disponibile 50 de posturi în domeniul hotelier- gastronomic, în gastronomia de sistem (fast-food), în producția industrială și în domeniul serviciilor.

De menționat că pot participa studenții cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limbă germană.

Documentele necesare înregistrării dosarului sunt: copie de pe actul de identitate (cu o valabilitate de minim şase luni); fișa de solicitare – Bewerbung – completată în două exemplare la calculator și semnată (formularul tipizat); adeverința de la facultate în care să se specifice anul de studii și ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate); adeverința de la facultate –  Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat); trei fotografii tip pașaport; copie permis de conducere (dacă este cazul).

Interviul cu angajatorii germani va fi susţinut prin intermediul programului Skype. Interviul este menit să verifice şi nivelul de cunoaştere a limbii germane. Toate documentele necesare pentru înscriere, precum şi instrucţiunile de completare a acestora pot fi obţinute de la consilierul Eures din cadrul AJOFM Călăraşi. Datele de contact ale consilierului Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi Călăraşi se găsesc pe portalul Eures România, la adresa http://eures.anofm.ro, rubrica Contact. Termenul limită pentru înregistrare este 9 februarie 2018.