Agenția Națională a Ocupării Forței de Muncă (ANOFM) anunţă începerea perioadei de înregistrare a aplicațiilor în programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de vară (minimum două luni).

Pentru anul 2020, sunt disponibile 30 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, în gastronomia de sistem (fast-food), în producția industrială și în domeniul serviciilor.

ANOFM menționează că pot aplica studenții cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limba germană. În vederea înregistrării aplicațiilor, studenții interesați de această oportunitate, se pot adresa consilierului Eures din cadrul agenției județene/municipale pentru ocuparea forței de muncă din județul în care studiază/domiciliază.

Documentele necesare sunt următoarele: copie act de identitate (cu o valabilitate de minimum şase luni); fișă de solicitare – Bewerbung – completată în două exemplare la calculator, printată faţă – verso și semnată (formularul tipizat și instrucţiunile de completare a acestuia se găsesc pe site-ul www.anofm.ro>Comunicare >Materiale informative); adeverinţă de la facultate în care să se specifice anul de studii și ce tip de cursuri urmează studentul (tipizat facultate); adeverinţă de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat precum și instrucţiunile de completare sunt postate pe site-ul www.anofm.ro>Comunicare>Materiale informative); trei fotografii tip pașaport; copie permis de conducere (dacă este cazul).

Înregistrarea persoanelor se va desfășura în perioada 13 ianuarie – 14 februarie 2020. Informații suplimentare cu privire la condițiile de aplicare, documentele necesare înregistrării aplicațiilor, precum și instrucțiunile de completare a acestora, pot fi solicitate la agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă, respectiv a municipiului București sau pe site-ul www.anofm.ro>Comunicare>Materiale informative.