Şcoala Gimnazială „Mircea Vodă” Călăraşi a organizat, şi anul acesta, evenimentul umanitar „Nouă ne pasă”. Cea de-a şaptea ediţie a proiectului s-a desfăşurat în data de 12 aprilie 2019, în sala de spectacole „Barbu Ştirbei” Călăraşi a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie (CJCC) Călăraşi. Anul acesta s-au strâns fonduri pentru a achiziţiona aparatură modernă pentru Centrul de Transfuzii Sanguine Călăraşi. Suma totală adunată este de 27.000 de lei.

 

Cea de-a VII-a ediție a evenimentului „Nouă ne pasă” s-a încheiat vineri seară, după luni bune de muncă depusă de către echipa de proiect și cinci ore de spectacol pe scena CJCC Călărași. Scopul din acest an a fost strângerea de fonduri în vederea achiziționării de aparatură performantă pentru Centrul de Transfuzii Sanguine Călărași. Efortul depus de cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Mircea Vodă” s-a concretizat prin strângerea sumei de 27.000 de lei, obținută atât prin vânzarea mărțișoarelor „Nouă ne pasă” (peste 1.500 de bucăți), cât și prin donațiile directe făcute pe parcursul spectacolului umanitar din 12 aprilie.

„Mulțumim pe această cale celor care au făcut ca seara de vineri să fie una cu adevărat specială, celor peste 500 de elevi și cadrelor didactice care au umplut scena de sunet și culoare, spectatorilor care au făcut ca sala Barbu Știrbei’ să fie neîncăpătoare și, bineînțeles, celor care au donat și au ajutat la strângerea acestei sume. A fost prezentă la eveniment Raluca Mihaela Cruceat, director interimar  al Centrului de Transfuzii Sânguine Călărași, care ne-a mulțumit pentru implicarea și efortul depus, subliniind faptul că Centrul de Transfuzii Sanguine se confruntă cu probleme la nivelul aparaturii, demersul proiectului nostru fiind unul lăudabil și în folosul comunității. Din partea oficialităților locale, au răspuns invitației deputatul Sorin Vrăjitoru și secretarul județului, Emil Mușat, care au dat tonul donațiilor prin achiziționarea tablourilor pictate de elevii călărășeni. Mulțumim partenerilor noștri: Inspectoratul Școlar Județean și Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, Academia de Arte Frumoase Daniel Iordăchioae’, Crucea Roșie – Filiala Călărași, precum și mass-mediei călărășene care ne-a susținut și promovat de fiecare dată evenimentul”, a declarat directoarea Şcolii Gimnaziale „Mircea Vodă” Călăraşi, Alina Lotrea.