Deși lucrările încă nu au început efectiv, Primăria Municipiului Călărași vine cu câteva detalii în ceea ce privește proiectul de modernizare a Centrului Vechi al orașului, pentru care a fost semnat un contract de finanțare din fonduri europene la sfârșitul anului trecut.

Prin acest proiect, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, în valoare de aproximativ 7,6 milioane de euro, din care două procente sunt contribuția municipiului, se dorește revitalizarea Centrului Vechi pietonal, păstrând indicii urbanistici din vechea configurație, dar îmbunătățind esențial caracterul funcțional al zonei, definindu-l ca Centru socio-cultural al municipiului Călărași prin crearea unor spații publice, grădini, squaruri și piețe conectate, parțial, prin zone pietonale.

Astfel, pe spațiul pietonal se vor construi fântâni arteziene, se vor amplasa numeroase spații verzi, se vor realiza rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități și se va un amplasa mobilier urban modern. Prin acesta din urmă, orașul își propune să devină unul smart, fiind în plan modernizarea zonelor de ședere prin sisteme inteligente și autonome și utilizarea de bănci cu prize USB.

Primăria Municipiului Călăraşi susţine: „Infrastructura dă măsura dezvoltării unui oraș. Nicio schimbare majoră în domeniul infrastructurii nu va fi posibilă fără sprijinul cetățenilor și a unei utilizări corecte a acestei infrastructuri. Sperăm ca investițiile în regenerare și mobilitate urbană, propuse de administrația locală, să impulsioneze creșterea economică, să creeze noi locuri de muncă și să favorizeze crearea unui mediu plăcut și sigur pentru călărășeni și nu numai”.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 16 luni de la momentul începerii.