În dimineața zilei de 6 ianuarie 2020, credincioșii creștin-ortodocși s-au adunat la Biserica„SfinţiiÎmpărațiConstantinși Elena” (Volna), la Sfânta liturghie dedicată sărbătorii Botezului Domnului și oficiată de către Preasfinţitul Părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un sobor de preoți condus de preotul protopop Ramon Eugen Ilie.

După aceasta, alaiul preoțesc s-a deplasat împreună cu cetățenii în Parcul Central, unde li s-au alăturat alte sute de oameni doritori să participe la sărbătoare sau, pur și simplu, curioși. S-a oficiat Slujba Aghiazmei Mari, fiind sfințite apele orașului și binecuvântați locuitorii. PărinteleVicențiu a aruncat, ca de obicei, Sfânta Cruce în apele Borcei, iar aceasta a fost recuperată în foarte scurt timp de către Iulian Boscornea, el reușind performanța de a face acest lucru timp de nouă ani consecutiv.

Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, a fost și el prezent la eveniment alături de alte oficialități, însă nu a adresat niciun cuvânt mulțimii. În schimb, episcopul Sloboziei și Călărașilor, Preasfinţitul Părinte Vincențiu, a rostit un scurt mesaj adresat călărășenilor: „2020, un an binecuvântat, cu pace de la Dumnezeu, cu sănătate (…) va fi un an care să-l rugăm pe Dumnezeu să aflăm pace sufletelornoastre, să fim făcători de pace șiFii ai lui Dumnezeu. Amin!”.

În încheierea momentelor festive, oamenii au fost invitați la deja faimoasa fasole cu ciolan oferită de Cantina de Ajutor Social.