În data de 8 iunie 2019, în Complexul Sportiv Municipal Călăraşi, Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din judeţul Călăraşi s-au întrecut în cadrul concursurilor profesionale, unde şi-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri.

La competiţia SVSU au participat două echipe din comuna Grădiştea şi comuna Independenţa, iar la SPSU au participat patru echipe: Saint Gobain, SSG, Sofidel şi Catex.

Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă are caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu pompierii din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale din judeţ. Întrecerea constă în trei probe: „Pista cu obstacole”; „Dispozitivul de intervenţie” şi „Ştafeta 4 x 100 de metri”. Pe parcursul probelor se au în vedere următoarele: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Competiţia este organizată, ca în fiecare an, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean.

În urma derulării concursurilor, câştigători au fost desemnaţi membrii echipei SVSU Grădiştea şi ai SPSU Saint Gobain. Echipele câştigătoare au ocazia să reprezinte judeţul nostru la faza interjudeţeană, care se va desfăşura pe parcursul lunii iulie.