Este foarte talentat. Modest din fire, tânărul spune că doar 2% este talent, restul muncă. Se numeşte Ionuţ Cristea, are 17 ani şi este din municipiul Călăraşi. Este în clasa a XI-a la Colegiul „Ştefan Bănulescu”, profilul industrie alimentară. Talentul lui nu are nimic de-a face cu profilul educaţional, însă în Călăraşi nu a existat până anul trecut profil de arte. Desenează. Şi desenează excepţional. De cele mai multe ori desenează după un model, însă poate desena şi din imaginaţie. Cel mai mult îi place să deseneze ochi şi asta se vede în lucrările realizate.

În afară de membrii familiei, colegii şi cadrele didactice nu prea a auzit lumea de el. Îşi postează din când în când desenele pe pagina sa de socializare. Au existat multe voci sceptice în ceea ce priveşte autenticitatea lucrărilor sale, motiv pentru care a decis să se filmeze în timp ce desenează şi să posteze filmarea ca dovadă. Provine dintr-o familie modestă.

Tatăl lui lucrează la Rebu, iar mama este plecată la muncă în străinătate. Cu toate că nu au posibilităţi materiale, îi apreciază munca şi îl sprijină să îşi urmeze visul. Tatăl se mândreşte şi povesteşte tuturor despre copilul lui. Aşa am aflat şi noi despre Ionuţ. Spune că desenează de mic, însă abia pe la 13 ani a descoperit mai multe tutoriale pe internet. A petrecut mii de ore privind filmuleţe şi învăţând de la alţii. Este un autodidact şi aşa a reuşit să evolueze. O parte din desene le vinde pentru a face rost de bani, iar banii strânşi merg în mare parte pe materiale. Îşi doreşte să urmeze o facultate de arte şi a început să se pregătească pentru asta. De curând a primit propunerea de a avea propria expoziţie la Muzeul Municipal Călăraşi. Evenimentul este preconizat pentru anul viitor. Până atunci, micul artist are timp să lucreze.

 Ionuţ Cristea: „Sunt foarte pretenţios şi exigent cu mine”

„Părinţii mei au vrut să fac un liceu de arte, însă nu au avut posibilităţi materiale. Acum mai am puţin şi termin liceul şi îmi doresc să reuşesc să intru la o facultate de profil. La un desen mai complex lucrez aproximativ o lună. Cele mai multe desene sunt în creion, însă lucrez şi digital. Am un desen făcut cu pixul. Este foarte greu când lucrezi cu pixul, pentru că o linie trasată greşit, aşa rămâne, nu o mai poţi şterge. Acum trebuie să mă pregătesc pentru un concurs la şcoală. Mi s-a dat o poezie pe care trebuie să o citesc, să o înţeleg şi să o transpun într-un desen. Din păcate, pentru concursurile şcolare sunt anunţat pe ultima sută de metri, iar eu, pentru un desen bun, am nevoie de mai mult timp. Sunt foarte pretenţios şi exigent cu mine”, ne-a declarat Ionuţ.