Polițiștii desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

 

În data de 1 septembrie 2020, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Ialomița, în timp ce conducea un moped pe drumurile publice, deși nu avea acest drept și consumase alcool.

La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,43 de mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor s-a stabilit că mopedul nu era înmatriculat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

„Conştientizaţi efectele consumului de alcool asupra organismului: scăderea percepţiei (în mod deosebit a percepţiei vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) şi a capacităţii de analiză (prin evaluarea incorectă a distanţelor şi vitezelor de deplasare); instalarea unei stări de euforie şi bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor şi riscurilor ce apar în trafic; scăderea concentrării şi atenţiei (se instalează lipsa de vigilenţă); scăderea reflexelor şi a vitezei de execuţie a mişcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează şi o stare de somnolenţă foarte periculoasă”, au transmis poliţiştii rutieri.