Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au reţinut, pentru 24 de ore, un tânăr, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de furt dintr-un autoturism.

La data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din torpedoul autoturismului un portofel în care se afla suma de 5.000 de euro, bani proveniți din vânzarea unui autoturism. Verificările efectuate de poliţişti au condus la identificarea imediată a unui tânăr care ar fi săvârşit fapta reclamată, la data de 23 ianuarie 2017, în jurul orei 03:00, când s-ar fi aflat în autoturismul părţii vătămate. Cercetările sunt continuate sub aspectul infracţiunii de furt calificat, cel în cauză fiind reţinut pentru 24 de ore de poliţişti şi depus în Centul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunere de arestare preventivă.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din autovehicule

Pentru prevenirea furturilor din maşini, poliţiştii călărăşeni îi sfătuiesc pe cetăţeni să nu lase la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică etc.) chiar dacă lipsesc pentru scurt timp; în staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, să acţioneze sistemul de închidere a uşilor; pe perioada deplasării cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) să acţioneze sistemul de închidere al uşilor (astfel vor evita să fie deposedaţi la semafor de geanta ce se află în interiorul maşinii); când părăsesc autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet; pe toate roţile autoturismului să fixeze dispozitive antifurt; să inscripţioneze numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare), acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi; atunci când părăsesc autoturismul şi acţionează închiderea centralizată, să se asigure că portiera s-a închis; cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o; pentru eventuale reparaţii, să nu se adreseze atelierelor neautorizate sau meşterilor ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau pot rămâne fără componente care funcţionau foarte bine.