O surpriză plăcută a fost debutul expoziţional al tinerei artiste Carmen Pavel. Vernisajul expoziţiei, care s-a numit chiar „Debut”, a avut loc în data de 19 septembrie 2019, la ora 18:00, la Muzeul Municipal Călăraşi. În deschidere a vorbit Florin Rădulescu, directorul muzeului. Acesta a spus câteva cuvinte despre realizările plastice ale tinerei 18 ani.

„Carmen Pavel este o persoană specială. Pictează, desenează, ilustrează stări, uimește ochii privitorului, te privește prin multitudinea de ochi. Și-a făcut o promisiune pe care și-a respectat-o. Are o expoziție personală de pictură”, a declarat Florin Rădulescu.

Tânăra artistă şi-a început activitatea în domeniul picturii în urmă cu cinci ani, la Clubul Elevilor Călăraşi, sub îndrumarea profesorului Silviu Ioan Soare. De atunci a realizat mai multe lucrări, şi-a format propriul stil, a exersat mai ales în arta modernă. Până la această expoziţie personală a mai participat la câteva expoziţii de grup, lucrările ei fiind apreciate de public.

Din partea Cenaclului Literar-Artistic „Phoenix” din care face parte şi Carmen a vorbit Niculina Berheci, care a remarcat talentul tinerei, abilitatea cu care mânuieşte instrumentele specifice picturii, tuşele proprii, coloritul, diversitatea, modernismul.

Cele 35 de tablouri au dimensiuni şi tehnici diferite de lucru, toate armonizate frumos în cadrul expoziţiei. Ca un laitmotiv predomină ochii, privirea, dare şi spirala, fiecare element al desenului având o semnificaţie aparte.

Au mai vorbit despre artistă şi lucrările ei şi câţiva prieteni. A urmat un moment liric susţinut de membrii Cenaclului Literar-Artistic „Phoenix”  Mădălin Ivan, Alexa Petre şi Gabriela Apostol.

Întrebată fiind de ce pictează, Carmen Pavel a mărturisit că o face din pasiune, că ideile îi vin instinctiv. Îi place culoarea, pe care s-o armonizeze astfel încât să iasă ceva special, ceva care să o reprezinte.

Cei care au vizitat expoziţia au fost încântaţi de talentul tinerei artiste, i-au apreciat lucrările, au încurajat-o să continue, să-şi dezvolte talentul în alte lucrări la fel de frumoase şi de bine realizate.