Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat marţi că vor mai fi luate şi alte măsuri în cazul de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Plătăreşti, judeţul Călăraşi, în urma neregulilor descoperite la un control.

 

„Sancţiunile sunt conform legii, va veni şi raportul de control. Cei care au fost direct implicaţi în urma raportului Corpului de control… vor fi şi alte sancţiuni. După concluziile raportului, vom avea şi alte măsuri”, a spus Tătaru, la o dezbatere.

Inspectorii sanitari au amendat angajaţii Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Plătăreşti, judeţul Călăraşi, cu 7.600 de lei şi au stabilit un plan de măsuri care trebuie urmat „de îndată”, deciziile fiind luate în urma neregulilor descoperite la un control.

Verificarea a fost efectuată după ce mass-media a relatat că persoane cu dizabilităţi de la centrul din Plătăreşti primeau de mâncare pâine înmuiată, amestecată cu salam şi margarină.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, o echipă a inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică a continuat controlul şi a verificat o serie de documente care se află la DGASPC Călăraşi. (Sursa: Agerpres)