Instituţia Prefectului din judeţul Călăraşi informează că, din această lună, taxa pentru paşaport se poate achita şi la unităţile C.E.C Bank.

„Având în vedere diversificarea modalităţilor de achitare a contravalorii paşaportului simplu electronic şi paşaportului simplu temporar, aducem la cunoştinţa solicitanţilor de paşapoarte că, începând cu data de 8 iunie 2018, au o nouă modalitate de achitare a acestor taxe în numerar la oricare dintre unităţile C.E.C. Bank. Această modalitate de plată se adaugă celor deja existente, respectiv în numerar la Trezoreria Călăraşi, la Oficiile Poştale prin mandat poştal (trebuie prezentată factura aferentă emisă de oficiul poştal) sau la sediul Instituţiei Prefectului, precum şi prin internet-banking (recomandăm această din urmă modalitate numai pentru paşaportul simplu electronic întrucât este obligatorie verificarea realizării transferului bancar; trebuie prezentat extrasul de cont doveditor), virament bancar, mandat poştal (trebuie prezentată factura aferentă emisă de oficiul poştal)”, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.

Pentru detalii suplimentare privind elementele pe care trebuie să le conţină documentele care fac dovada achitării contravalorii paşaportului simplu electronic şi paşaportului simplu temporar puteţi accesa pagina de internet a Instituţiei Prefectului-Judeţul Călăraşi (cl.prefectura.mai.gov.ro), secţiunea paşapoarte, precum şi pagina de internet a Direcţiei Generale de Paşapoarte (pasapoarte.mai.gov.ro). Pentru programări online, atât pentru cererile depuse la ghişeele din municipiul Călăraşi, cât şi pentru punctul mobil din Olteniţa, cei interesaţi pot accesa pagina: epasapoarte.ro.