Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie (CJCC) Călăraşi şi Teatrul Ion Creangă” invită copiii la spectacolul intitulat „Pantalone în lună”.

Piesa de teatru se va desfăşura pe scena sălii „Barbu Ştirbei” a CJCC Călăraşi, în data de 15 mai 2018, începând cu ora 10:00. Scenariu şi regia îi aparţin lui Mihai Alexandru Ion. De scenografie s-a ocupat Andreea Diana Nistor. Muzica este asigurată de Cătălin Rulea, iar mişcarea scenică de către Ionuţ Deliu.

Din distribuţie fac parte actorii: Adela Bengescu, Tudor Morar, Florin Crăciun, Oana Bănuţă, Nicoleta Rusu, Vera Linguraru, Cristian Creţu, Alex Ştefănescu şi Andreea Gaica.

Se zice că în lună totul se întâmplă pe dos, iar pentru unii poate să pară mult mai frumos. Pantalone e bătrân, zgârcit și mai ales înfumurat, iar perspectiva plecării în spațiu îl încântă peste măsură. După o scurtă și nemaipomenită călătorie închipuită, Pantalone ajunge pe lună, unde bătrânii întineresc, copiii poruncesc părinților, iar maimuțele ajung împărați. Pare un tărâm de vis, unde curg râuri de aur și diamante. Dar sunt la fel de multe dueluri, la fel de mulți nătărăi și la fel de multă nedreptate ca pe Pământ.

Spectacolul „Pantalone în lună” este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.