Programul de Burse Roma Education Fund (REF SP) a deschis ciclul anual de burse pentru Programul de Burse Universitare Roma Memorial” (RMUSP), pentru anul universitar 2020 – 2021.

Programul de Burse REF în anul universitar 2020 – 2021 are o serie de elemente noi încorporate în schema de burse RMUSP și în procesul de aplicare. Începând cu acest an, Roma Education Fund ar dori să-și prezinte beneficiarii burselor pe site-ul web, cu o scurtă introducere și o fotografie. Ca întotdeauna, echipa programului de burse REF se străduie să încurajeze o relație profesională cu beneficiarii fundației, asigurând un nivel ridicat de sprijin în eforturile lor academice. Prin urmare, echipa consideră că prelucrarea datelor persoanelor interesate are o importanță majoră. Fiecare pas este făcut pentru a asigura conformitatea și protecția datelor personale în timpul etapelor de eligibilitate, evaluare și selecție.

Scopul principal al Programului de burse Roma Education Fund (REF SP) este de a contribui la dezvoltarea unei mase critice de romi, absolvenți de învățământ superior, încrezători și mândri de identitatea lor romă, specialiști în domeniul academic și social, dotați cu abilități și competențe care le permită să devină profesioniști în domeniile studiate, precum și să rămână conectați la comunitatea romă și să acorde sprijin în continuare în dezvoltarea și includerea acesteia în societate, în general.

RMUSP este o bursă academică de merit pentru studenții romi care sunt cetățeni sau rezidenți permanenți în Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia și Turcia. Candidații eligibili trebuie să urmeze studii de licență, masterat sau doctorat la universități acreditate de stat în țara lor natală sau în țara de rezidență.

Termenele limită sunt următoarele: 15 iunie 2020, pentru Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Kosovo; 17 iunie 2020, pentru Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovakia, și Turcia.

Mai multe informații și Ghidul de aplicare se găsesc la adresa: https://www.romaeducationfund.ro.