Tinerii care doresc să se alăture echipei Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi şi doresc să devină jandarmi pot opta pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, fiind disponibile un număr de 400 de locuri.
Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 februarie – 28 februarie.
Cererile de înscriere se depun la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călăraşi, cu sediul pe strada Prelungirea Independenței nr. 3, municipiul Călărași.
Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar, în final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.
Detalii cu privire la această admitere se găsesc pe următoarele site-uri: Ministerul Afacerilor Interne: https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/?fbclid=IwAR30A627wDaDsy4VROYw7Cm_4Lq96Bg38X9yspyD2Yk1g78vbCzG_X9AZPM
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi: http://www.jandarmeriacalarasi.ro/cariera.html?fbclid=IwAR1clGPTOWMEMbSO6S6llmwdorvBM9bHAlzzaDzQTfRKfg4wtzBDDk–F78
Școala Militară de Subofițeri „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani: http://www.scoaladragasani.ro/
Școala Militară de Subofițeri „Petru Rareș” Fălticeni: https://www.jandarmeriafalticeni.ro/