Fundația Freedom House România este în plină pregătire a ediției aniversare a Concursului Național „Tânărul Jurnalist al Anului”. Competiţia a ajuns astfel la vârsta maturității, venind cu obișnuitele premii de 1.000 de euro acordate tinerilor jurnaliști de presă scrisă și online, sub 35 de ani, viitoare modele și mentori în meserie.

 

Tinerii jurnaliști, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, sunt așadar așteptați să se înscrie cu articole din domeniile actualitate internă, economic și justiție, publicate în perioada 1 septembrie 2017 – 31 octombrie 2018. Pentru fiecare dintre cele patru secțiuni, tinerii jurnaliști pot înscrie în competiție maximum două articole, care să nu mai fi fost înscrise în alte concursuri. Data limită este 20 noiembrie 2018. Pentru fiecare secțiune în parte va fi desemnat cel mai promițător tânăr jurnalist care a publicat articole relevante pentru domeniile propuse. Pe site-ul dedicat competiţiei, www.tja.ro, se găsesc regulamentul complet de participare și toate informațiile necesare înscrierii. Selecția articolelor va fi făcută de personalități ale mass-mediei românești, iar câștigătorul fiecărei secțiuni va primi un premiu în valoare de 1.000 de euro. De 20 ani, concursul „Tânărul Jurnalist al Anului” susține presa scrisă din România, promovând tineri jurnaliști de talent. Anul acesta, Fundația Freedom House România realizează acest demers alături de partenerii Alexandrion Grup România, E.ON România și Bottega del Gusto. Formatul competiţiei – secțiuni care acoperă domenii variate – este gândit în vederea specializării și profesionalizării jurnaliștilor, fiind actualizat anual, în concordanță cu dinamica practicii jurnalistice.

 

Despre Concursul Național „Tânărul Jurnalist al Anului”

 

Concursul „Tânărul Jurnalist al Anului” este o reputată competiție de presă dedicată ziariștilor tineri, entuziaști, dăruiți profesiei. Lansat în 1998 de Freedom House România, cu o singură secțiune și cu un singur sponsor, concursul aniversează în anul acesta 20 de ani de existență. Din dorința de a încuraja specializarea jurnaliștilor, au fost adăugate de-a lungul anilor noi secțiuni și au fost atrași noi sponsori. Proiectul și istoria sa reflectă o muncă susținută, de echipă, pe termen lung, ale juriilor, partenerilor media, sponsorilor și organizatorilor care împărtășesc un țel comun: o presă mai bună într-o societate mai bună.