Două zile au mai rămas pentru înscriere la Programul MOL de promovare a talentelor prin care se oferă sprijin financiar tinerilor sportivi și artiști. Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei, din care 220.000 lei în domeniul sporturilor, 200.000 lei în domeniul artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani.

Un solicitant poate să obțină maxim 10.000 de lei pentru achiziționare de echipamente și materiale sau/și pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare legate de activitatea sportivă sau artistică. Termenul de înscriere este 16 iunie 2018.

Din județul Călărași, în perioada 2006 – 2017 au obținut finanțare prin Programul MOL de promovare a talentelor doar doi tineri.

Doar dosarele complete trimise în termen vor ajunge în fața juriului, nu se acordă posibilitatea completării ulterioare al dosarului de solicitare. Dosarele de solicitare din domeniul artelor trebuie să conțină în mod obligatoriu materiale care să documenteze performanța solicitantului: fotografii, înregistrări audio-video pe suport de CD, DVD sau USB stick.

Aceasta este a 13-a ediţie a Programului MOL de Promovare a Talentelor, organizată de Fundaţia pentru Comunitate, în colaborare cu MOL România, la care se pot înscrie elevi născuți între anii 2000 și 2010 inclusiv, și echipe de sportivi sau ansambluri artistice de la școli, licee, cluburi sportive sau de expresie artistică din România, cu elevi din categoria de vârstă sus menționată, care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei.

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 de lei pentru: achiziționare de materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare pregătirii solicitantului în vederea obținerii de performanțe în domeniul sportiv sau artistic (nu se acceptă solicitările de achiziționare a unor mijloace fixe pentru dotarea sălilor de sport) și/sau acoperirea cheltuielilor de transport pentru participanți, ca să poată ajunge la concursuri internaționale și naționale, antrenamente, tabere de antrenament, cantonamente, respectiv competiții, tabere de profil, cursuri, expoziții, concerte. Nu se acceptă solicitări care depășesc limita maximă de 10.000 de lei. La categoria de vârstă peste 18 ani se pot înscrie, pe bază de invitație, tinerii care au obținut finanțare în ediții precedente ale Programului.

Ghidul programului și formularele concursului se găsesc pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.