Toţi bugetarii vor avea incluse în sporuri un voucher de vacanţă şi două norme de hrană, a declarat, săptămâna trecută, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu. Aceasta a mai spus că draftul legii salarizării va fi gata la sfârşitul lunii martie.

“Toți bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanță și două norme de hrană, absolut toți bugetarii. Dar asta nu ridică probleme, pentru că se reduce nivelul de sporuri, adică vor fi 30% pe ordonator de credite. Ce ne asigurăm noi cu această ocazie este că absolut toată lumea va avea o distribuție corectă a sporurilor. Nu se mai întâmplă ca până acum, când unii, doar pentru că erau șefi, luau niște sporuri foarte mari față de restul angajaților. Fiind obligatoriu ca fiecare bugetar să aibă norma de hrană și să aibă acest voucher de vacanță, atunci în nivelul sporurilor trebuie să fie prinse pentru toată lumea. Considerăm că este o variantă mai corectă”, a precizat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Olguţa Vasilescu.
Printre noutățile pe care le va aduce legea salarizării unitare se numără acordarea a două norme de hrană (echivalentul a câte un salariu minim pe economie) și a unui așa-intitulat voucher de vacanță pentru fiecare bugetar. Acest voucher va avea valoarea unui salariu minim pe economie, iar fiecare bugetar va primi, în fapt, în bani, contravaloarea lui, sub condiția de a prezenta, ulterior, documente justificative, din care să rezulte că suma în cauză a fost folosită pentru contractarea de servicii turistice. Valoarea totală a normelor de hrană și cea a voucher-ului de vacanță vor fi incluse în proporţia de 30%, sporuri pe care le poate acorda fiecare ordonator de credite.