CFR Călători informează că, începând cu data de 25 martie 2018, în activitatea de transport feroviar s-a trecut la ora oficială de vară, ora 03:00 devenind ora 04:00.

Trecerea la ora de vară nu a modificat mersul trenurilor în vigoare, circulaţia urmând a se efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor. Astfel, Ttenurile CFR circulă la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară. Trenurile de călători aflate în circulație după ora 03:00, care a devenit ora 04:00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04:00 – 05:00, trenurile vor pleca în ordinea rangului. Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară s-a făcut în aceeaşi zi de duminică, 25 martie 2018, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile circulă după graficele din mersul de tren în vigoare.

„Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul internațional Gara deNord București) sau să se adreseze personalului nostru din stații”, informează CFR Călători.

(foto: romanialibera.ro)