Primăria Municipiului Călărași a anunțat că tratamentele de deratizare vor fi prelungite până la data de 14 octombrie 2020 din cauza condițiilor meteorologice. Tratamentele de deratizare în vederea eliminării populației de rozătoare de pe domeniul public vor avea în intervalele orare 08:00 – 12:00 și 13:00 – 17:00.

Datele inițiale anunțate pentru aceste tratamente au fost 9 – 12 octombrie, cu prelungire în cazul în care vremea devine ploioasă.

Substanțele active ale produselor utilizate sunt: difenacoum, brodifacoum, bromadiolone, acestea fiind avizate de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Instituția recomandă cetățenilor să evite circulația în preajma locației unde se face tratament în perioada de timp și în intervalele orare anterior menționate.

De asemenea, sunt menționate și măsurile de prin ajutor în cazul interacțiunii cu substanța. În caz de ingerare, antidotul îl reprezintă vitaminele K şi K1 – medicamentele trebuie administrate intravenos numai dacă apar alternări ale activității protrombinice și nu preventiv. În caz de contact cu pielea, se spală imediat zona afectată cu multă apă și săpun.