Echipa României este campioană mondială la a treia probă din cadrul Solar Decathlon, cea de comunicare. Vă reamintim că din această echipă fac parte şi trei tineri din judeţul Călăraşi, şi anume Răzvan Culea, Andrada Lazăr și Mihai Manciu.

 

Proba comunicare evaluează capacitatea de comunicare și de conștientizare socială a echipelor, având în vedere creativitatea, eficacitatea și eficiența împărtășirii subiectelor relevante ale competiţiei (durabilitate, eficiență energetică și utilizarea energiilor regenerabile), precum și obiectivele echipei.

Este foarte important ca echipele să comunice despre sustenabilitate, sponsori şi competiţie. Am urmărit mesajele cheie, informaţia comunicată, dar mai important, logica din spate”, au spus juraţii.

Unul dintre obiectivele echipei României, EFdeN, este de a contribui la reducerea încălzirii globale. Raportul realizat de United Nations, privind obiectivele de dezvoltarea durabilă din 2018 arată că schimbările climatice sunt unul dintre factorii care au contribuit la creșterea numărului de persoane care se confruntă cu foamea și deplasarea forțată, precum și reducerea progresului către accesul universal la serviciile de bază de apă și salubritate, iar, în condiţiile de astăzi, reducerea încălzirii globale cu 2 grade Celsius până în 2020, nu este posibilă.

Proba comunicare este a treia dintre cele zece, şase fiind jurizate, iar patru monitorizate prin performanţa prototipului pe parcursul a zece zile.

Au mai rămas doar trei probe jurizate: la proba de Inovație, juriul va lua în considerare gradul de inovație al casei, al sistemelor și componentelor sale, concentrându-se pe modificările revoluționare, plus contribuția la îmbunătățirea performanței și eficienței casei; la proba de eficiență energetică, jurații vor analiza funcționalitatea și eficiența designului casei, ale sistemelor și componentelor din ea, plus contribuția lor la reducerea consumului de energie; la proba de arhitectură, se va evalua coerența designului, flexibilitatea spațiului, inovația, integrarea tehnologiilor în arhitectură și încorporarea strategiilor bioclimatice pentru Orientul Mijlociu.

Competiţia presupune proiectarea şi construirea unor case solare, inteligente şi prietenoase cu mediul care să se adapteze condiţiilor climatice din Estul Mijlociu.

 

Călărăşenii pot vota echipa României pentru a câştiga la categoria „Votul Publicului”

 

Echipa României poate câştiga cu ajutorul voturilor competiția.

Solar Decathlon se apropie de sfârşit şi, cu sprijinul tuturor românilor, echipa EFdeN, reprezentanta României, poate câştiga la categoria „Votul Publicului”. Votul este deschis până astăzi, 28 noiembrie, ora 10:00, la link-ul: https://goo.gl/bZRUQF.