În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, la nivelul județului Călărași, la data de 18 octombrie 2020, datele sunt următoarele: 450 de persoane în carantină la domiciliu; 199 de persoane în izolare la domiciliu; 86 de persoane în izolare instituționalizată (internate); 1.198 de persoane confirmate de la începutul epidemiei (42 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore), dintre care: 283 de cazuri active; 422 de persoane au fost declarate vindecate; 48 de persoane au decedat.

Astfel, un bărbat, în vârstă de 79 de ani, având următoarele comorbidități: bronho pneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială, diabet zaharat, a murit la Spitalul Municipal Oltenița. De asemenea, un bărbat, în vârstă de 77 de ani, având următoarele comorbidități: cancer pulmonar fază terminală, a decedat la Spitalul Municipal Oltenița. Totodată, un bărbat, în vârstă de 68 de ani, având următoarele comorbidități: diabet zaharat, bloc ramura stângă, trombocitopenie, hipertensiune arterială, obezitate, a murit la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi roagă cetăţenii să respecte măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20”, au transmis reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.