În noaptea dintre 1 și 2 februarie, trei clădiri care făceau parte din Complexul Pod 4 au fost cuprinse de flăcări. Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost alertate la ora 00:13 și au luptat cu incendiul timp de patru ore și 30 de minute. La fața locului s-au deplasat atât pompieri militari, cât și echipaje de ambulanță. Au fost folosite 14 autospeciale de stingere, dintre care şapte cu apă și spumă. Nu au existat victime.

În urma cercetărilor preliminare, s-a constatat că incendiul a fost cauzat de o instalație electrică defectă din care a rezultat un scurtcircuit. Incendiul a fost unul puternic, iar la stingerea acestuia au acționat mai mult de 40 de pompieri. Au fost afectate de clădiri cu etaj, focul extinzându-se și la o a treia. Astfel, au ars 800 de metri pătrați de acoperiș și ultimul etaj al unei clădiri, 400 de metri pătrați de acoperiș și etajul celei de-a doua și 150 de metri pătrați de acoperiș și opt camere la cea de-a treia. A existat pericolul ca flăcările să se întindă și către alte clădiri.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă folosirea și amplasarea cu atenție a surselor de energie electrică, de încălzire și a materialelor ușor inflamabile.