Trei comune din judeţul Călăraşi au primit bani prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a virat, în data de 5 iunie 2020, peste 95 de milioane de lei, pentru decontarea facturilor la lucrările realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) la 188 de obiective de investiții. La nivelul judeţului Călăraşi, trei comune au primit bani prin PNDL. Acestea sunt: Alexandru Odobescu, care a primit 45.528,25 de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1, Ştefan cel Mare, care a încasat 794.828,62 de lei prin PNDL 2 şi Vlad Ţepeş, care beneficiază de 189.640,42 de lei tot prin PNDL 2.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 28 din 10 aprilie 2013, actualizată, este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

În cadrul celor două etape ale PNDL, listele obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora sunt publice și pot fi consultate accesând pagina de internet a ministerului, secțiunea Lucrări Publice, Programul Național de Dezvoltare Locală, rubrica Obiectivele de investiții, iar transferurile lunare sunt publicate în secțiunea Plăți.