Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat opt percheziţii în judeţele Ialomița, Constanța, Ilfov, Giurgiu şi Iași, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Trei persoane au fost reținute de polițiști.

 

Joi, 14 iunie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Călărași, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat opt percheziţii domiciliare în judeţele Ialomița, Constanța, Ilfov, Giurgiu şi Iași. Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere, iar în urma administrării probatoriului, trei persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 46 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, acestea fiind prezentate vineri, 15 iunie, magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale.

La acţiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene din Ialomița şi Iași.