În data de 31 august 2020, la Detaşamentul Olteniţa, trei pompieri militari au ieșit la pensie în aplauzele colegilor.

 

După ce mulți ani la rând au servit patria cu devotament, curaj și credință sub semnul de foc al armei pompierilor, purtând cu mândrie zi de zi uniforma militară, plutonier adjutant şef Mihăiţă Petrişor Cotoban, plutonier adjutant şef Marius Decu şi plutonier adjutant şef Cătălin Minea au ieșit la pensie.

Într-o atmosferă plină de emoție, pe platoul din faţa Detaşamentului Olteniţa, pompierii olteniţeni s-au despărțit luni de trei dintre colegii lor de arme, care după o lungă activitate depusă în slujba țării, se retrag pentru a se bucura de o binemeritată odihnă și de o pensie lungă şi liniștită alături de cei dragi.

„Ştiţi cum se spune, că pompierii militari sunt acei bărbaţi puternici, curajoşi şi echilibraţi, care, de obicei, intervin acolo de unde oamenii obişnuiţi fug, dar tot oameni sunt şi pompierii, şi au un suflet mare şi sunt sensibili, după toate câte au văzut în lunga lor experinţă de viaţă, dar nu prea vor să lase să se vadă asta. Mai puţin în astfel de momente, cum ar fi cel al ieşirii la pensie, când toţi colegii te aplaudă şi-ţi urează să te bucuri de pensie lungă… Da! Emoţie în stare pură! Prim adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Barbu Știrbei’ al județului Călărași, locotenent colonel Mircea Vucaşin Dragoman, i-a felicitat pe cei trei pompieri militari, le-a mulțumit în numele comenzii pentru întreaga activitate pe care au desfășurat-o în cadrul unității noastre şi le-a urat să se bucure de multă sănătate și de viață lungă. Și noi, camarazii din cadrul ISU Călărași le dorim celor mai tineri pensionari ai noştri să aibă parte de multă sănătate, liniște în familie și pensie lungă. Felicitări, dragi colegi, să aveţi sănătate maximă şi să vă bucuraţi de succes în tot ceea ce veţi întreprinde şi de azi înainte!”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călăraşi plutonier adjutant şef Ştefan-Ovidiu Tătăranu.