După ce mulți ani la rând au servit Patria cu devotament, curaj și credință sub semnul de foc al armei pompierilor, purtând cu mândrie zi de zi uniforma militară, plutonier adjutant şef Oloianu Doru, plutonier adjutant şef Marica Tănase şi plutonier adjutant Badea Gheorghe au ieșit la pensie.

Într-o atmosferă plină de emoție, pe platoul din faţa Detaşamentului Călăraşi, pompierii călărăşeni s-au despărțit astăzi de trei dintre colegii lor de arme, care după o lungă activitate depusă în slujba țării, se retrag pentru a se bucura de o binemeritată odihnă și de o pensie liniștită alături de cei dragi. Se spune că pompierii militari sunt acei bărbaţi puternici, curajoşi şi echilibraţi, care, de obicei, intervin acolo de unde oamenii obişnuiţi fug, dar tot oameni sunt şi pompierii, şi au un suflet mare şi sunt sensibili, după toate câte au văzut în lunga lor experinţă de viaţă, dar nu prea vor să lase să se vadă asta. Mai puţin în astfel de momente, cum ar fi cel al ieşirii la pensie, când toţi colegii îi aplaudă şi le urează bucuria unei pensii lungi. S-a mai văzut şi câte o lacrimă în colţul ochiului.

Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Barbu Știrbei” al județului Călărași, locotenent colonel Păduraru Adrian Iulian, i-a felicitat pe pompieri militari, le-a mulțumit pentru întreaga activitate pe care au desfășurat-o în cadrul unității şi le-a urat să se bucure de multă sănătate și de viață lungă.

Camarazii din cadrul ISU Călărași le doresc celor mai tineri pensionari ai lor să aibă parte de multă sănătate, liniște în familie și pensie lungă.