În data de 13 mai 2020, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi din Poliţia Română, care au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, au depistat trei șoferi care au pus în pericol traficul rutier pe A2 București – Constanța.

 

Poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A2 au depistat trei șoferi, care conduceau cu viteze excesive. Au fost înregistrați de aparatele radar, în timp ce rulau pe Autostrada Soarelui cu vitezele de 204 kilometri la oră, respectiv 211 kilometri la oră.

Cei trei au fost sancţionați contravenţional cu amenzi de 2.900 de lei fiecare, iar, ca măsură complementară, poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

Polițiștii rutieri reamintesc conducătorilor auto că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 de kilometri la oră. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri la oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.