Trei structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași și opt polițiști au fost recompensați de conducerea Inspectoratului General al Poliției Române, în semn de apreciere pentru contribuția adusă la identificarea autorilor infracțiunilor de omor calificat și tentativă la omor calificat, din data de 24 noiembrie 2017.

Astfel, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragalina li s-a conferit Placheta de Onoare a Poliției Române, iar opt polițiști au fost recompensați cu diplome de merit, pentru modul exemplar în care au acționat pentru soluționarea cazului.

În urma unui efort susținut al unei echipe de polițiști și procurori, s-a reușit prinderea a doi tineri, minori la momentul săvârșirii acestor fapte de mare gravitate.

„A fost un caz greu, o anchetă complexă. S-a plecat de la foarte  puține elemente. Cercetarea la fața locului a condus spre mai multe piste. Pe parcursul a şase zile, de la săvârșirea faptelor și până la prinderea autorilor, a fost desfășurată o gamă largă de activități. Sute de audieri, de investigații și percheziții informatice. Colegii din Călărași au fost mobilizați, s-au aflat în teren, au fost zile în care nimeni nu a stat, nopți în care fiecare și-a adus aportul pentru prinderea celor doi. La data de 1 decembrie 2017, au fost audiați autorii și reținuți. În fața autorităților, ei au recunoscut în totalitate fapta”, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului de Poliție Județean Călăraşi, comisar şef Marian Iorga, într-o conferinţă de presă ce s-a desfăşurat în data de 2 decembrie 2017.