Eures pune la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, trei sute de posturi pentru recoltarea zmeurei, în Portugalia.

Selecţia candidaților se va desfășura la Roman (judeţul Neamţ), în data de 17 ianuarie 2018, şi la Brăila (judeţul Brăila) pe 19 ianuarie 2018.

Durata contractului este de aproximativ trei luni. Timpul de lucru este de 40 de ore pe săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare. Data angajării: sfârşitul lunii februarie sau începutul lunii martie 2018.

Sunt solicitate persoanele fără cazier şi apte pentru munca la câmp. Un avantaj îl au persoanele cu experienţă în agricultură, în special la recoltarea zmeurei sau munca în sere.

Angajatorul asigură cazare contra cost: 2 euro pe zi. Angajatorul oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, iar suma aferentă deplasării se va deduce din primele salarii.

Salariul de bază pentru culegătorii de zmeură fară ore suplimentare sau cu ore suplimentare este: 603 euro brut lunar sau 1.199 de euro brut lunar.

Una dintre companiile angajatoare, JBI Group-Nuvem Maravilha, Lda., plăteşte 4,52 de euro pe o zi lucrătoare, pentru alocaţia de hrană, plata efectuată la sfârşitul lunii împreună cu salariul.

Limba străină constituie avantaj (cunoştinţe de bază de limbă engleză, spaniolă sau portugheză), dar nu este obligatoriu. Persoanele interesate de ofertă trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călărași, pentru a fi înregistrate în baza de date. Termenul limită pentru aplicare este data de 15 ianuarie 2018.