La finele săptămânii trecute, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2018, la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călărași, precum și la sediul Agenției Locale din Oltenița.

Pentru organizarea acestui eveniment au fost contactaţi 356 de agenţi economici care au oferit un număr de 120 locuri de muncă. Posturile au fost adresate persoanelor fără experiență în muncă, cele mai multe dintre acestea fiind disponibile în domenii de activitate precum: confecţii textile, alimentaţie publică, servicii și comerț, transporturi, dar și alte activități.

La cele două acţiuni au participat 17 agenți economici, 11 la Bursa organizată la Călărași și şase la Bursa de la Oltenița.

88 de absolvenți ai promoției 2018 au participat la cele două acțiuni (35 la Călărași și 53 la Oltenița), iar în urma desfăşurării interviurilor cu agenţii economici, 22 de tineri au fost selectaţi pentru a ocupa un loc de muncă, iar alți trei au fost încadrați pe loc în meserii/ocupații precum: secretar economic, lucrător comercial şi vânzător.

Persoanele participante la Bursă, care nu dețineau nicio calificare, au avut posibilitatea de a se înscrie la unul dintre programele de formare profesională oferite gratuit de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călărași.

La acțiunea organizată la Călărași, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, prin Serviciul de Dezvoltare a Deprinderilor de Viață Independentă, a bifat acest eveniment prin prezența unui număr de 13 tineri proveniți din centrele de plasament, însoțiți de educatorii săi. Aceștia au fost informați cu privire la serviciile oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă și Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călărași.