MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat beneficiarii celei de-a treia ediții a programului „Permis pentru viitor”. Astfel, în cadrul acestei ediții, vor fi acoperite costurile pe care le implică obținerea permisului de conducere (cursurile școlii de șoferi și taxele adiacente) pentru 40 de tineri proveniți din medii defavorizate. Sprijinul se acordă tinerilor fără posibilități materiale, pentru care deținerea permisului reprezintă o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, sau poate constitui un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor deja angajați.

La ediția a treia a programului s-au înscris 88 de tineri din 17 de județe, care au solicitat finanțare pentru acoperirea cheltuielilor aferente obținerii permisului de conducere categoria B, C, CE și tractoare agricole. Fondurile alocate pentru această ediție a programului „Permis pentru viitor” sunt de 75.000 de lei. Beneficiarii au fost selectați în urma jurizării proiectelor depuse, ținând cont de situația materială, de scrisoarea de motivare personală și de recomandările prezentate. În unele cazuri s-au realizat interviuri, atât cu candidații, cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilor și organizațiilor care i-au recomandat pentru obținerea finanțării.

Beneficiarii acestei ediții a programului „Permis pentru viitor” sunt din județele Bacău, Bihor, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Timiș. Din judeţul Călăraşi au fost selectate trei persoane care vor beneficia de finanţare, şi anume: Irina Ionela Panciu şi Mihai Andrei Vasile, ambii din municipiul Olteniţa, şi Estera Păun, din comuna Spanţov.

„Curând vom pune resursele financiare la dispoziția celor 40 de noi beneficiari, astfel în cursul lunii martie vor putea să se înscrie la școala de șoferi, să înceapă cursurile și să se prezinte la examen spre sfârșitul verii. Experiența celor care au obținut permisul de conducere în cadrul celor două ediții anterioare a programului ne arată importanța motivației personale și a susținerii din partea unor persoane responsabile din comunitatea lor. Recomandăm aceste aspecte și celor care n-au obținut finanțare la această ediție, având în vedere că în noiembrie vom lansa ediția a patra”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Despre programul „Permis pentru viitor”

Programul „Permis pentru viitor” este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

Concursul de proiecte pentru ediția a treia a fost lansat la data de 29 noiembrie 2017, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 27 ianuarie 2018. Fondul programului este de 75.000 de lei.