În noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie, Poliţia Municipiului Buzău a fost sesizată prin apel 112 de către un buzoian cu privire la faptul că mai multe persoane ar încerca să sustragă componente auto de la o maşină staţionată pe o stradă din municipiul Buzău. Imediat după primirea sesizării, au fost direcţionate la faţa locului mai multe echipaje de siguranţă publică pentru verificarea celor semnalate şi pentru identificarea/depistarea persoanelor bănuite de actul infracţional. La scurt timp, o patrulă mixtă poliţist/jandarm a interceptat în trafic autoturismul despre care existau date că ar fi folosit de persoanele bănuite. La momentul opririi, în autotursim se aflau trei ocupanţi.

În urma verificărilor a reieşit că este vorba despre trei tineri, cu vârste cuprinse între 25 şi 28 de ani, toţi din Călăraşi. Bănuiţii au fost conduşi la Poliţie pentru audieri, conform Legii nr. 192/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia Municipiului Buzău şi, în urma activităţilor desfăşurate, au stabilit că cei trei bărbaţi s-ar fi deplasat cu autoturismul în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie din Călaraşi în judeţul Buzău şi ar fi sustras componente ale sistemului de evacuare de la alte trei autovehicule, aparţinând unor persoane domiciliate în diverse comune din judeţul Buzău.

Prejudiciul a fost estimat la suma de 19.000 de lei.

Faţă de cei trei a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt calificat în formă continuată”, respectiv „complicitate la furt calificat în formă continuată”, faţă de aceştia fiind luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore.

În cursul zilei de vineri, aceştia au fost prezentaţi Parchetului cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi în vederea dispunerii cu privire la măsura preventivă.