Trei tineri din municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi, suspectaţi de trafic de droguri, au fost arestați preventiv pentru 29 de zile. Unul dintre ei a fost surprins în flagrant delict de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Călărași.

La data de 21 aprilie 2017, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din Călăraşi, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial (B.T.) Călăraşi, au surprins în flagrant un tânăr în vârstă de 29 de ani, care comercializa droguri de risc în municipiul Oltenița. Asupra acestuia au fost găsite 27 de doze de cannabis. Totodată, în cauză, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare, fiind găsită o poșetă cu 40 de doze de cannabis, porționate și ambalate pentru comercializare, ce aparținea unei tinere de 17 ani. Trei persoane bănuite de săvârșirea faptelor de trafic intern de droguri de risc au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi pentru audieri, procurorul luând măsura reținerii pentru 24 de ore. Persoanele în cauză au fost depuse în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași.
La data de 22 aprilie a.c., Tribunalul Călărași a dispus arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile. Față de o persoană polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de finanțarea traficului intern de droguri de risc, iar față de celelalte două persoane pentru trafic intern de droguri de risc.
Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Oltenița și al jandarmilor.