Timp de trei zile, localitatea Jegălia, din judeţul Călăraşi, va fi în sărbătoare. Edilul-şef al comunei, Aurel Vasile, şi Consiliul Local, vor organiza, în perioada 8 – 10 septembrie, a şasea ediţie a evenimentului “Zilele Comunei Jegălia”. Locaţia stabilită pentru desfăşurare este Islazul Gâldău.

Mulţi artişti de renume se vor ocupa cu distracţia şi voia bună a localnicilor. Este vorba despre: Alex Velea, Matteo, Nick (N&D), Andreea Antonescu, Like Chocolate, Cristina Turcu Preda, Mariana Ionescu Căpitănescu, Minodora, Florin Pârlan, Geanina Manea, Cristian Rizescu şi Mândrele. În afară de muzică şi dans, paricipanţii vor beneficia de concursuri şi surprize. Consiliul Local Jegălia, organizatorul petrecerii, a pregătit pentru curajoşi şi o competiţie de lupte libere la care vor participa copii, cadeţi şi juniori de la mai multe cluburi din ţară. De asemenea, în cadrul Zilelor Comunei Jegălia se va desfăşura, pentru a doua oară, o cursă sportivă de alergare pe o distanţă de trei kilometri, înscrierea fiind gratuită.

Distracţia se va încheia duminică seară cu un foc de artificii. Aşadar, mare distracţie îi aşteaptă pe locuitorii comunei Jegălia, dar şi pe cei din satele învecinate, la acest sfârşit de săptămână.

Ziua de 8 septembrie, dedicată copiilor

 Este pentru prima dată când în Jegălia se desfăşoară pe parcursul a trei zile la rând Zilele Comunei. De menţionat că ziua de 8 septembrie va fi dedicată copiilor.

Comuna Jegălia este înfrăţită cu localitatea Nişcani din Republica Moldova, aşa că o delegaţie formată din 40 de persoane, din care peste 20 de copii, va fi prezentă la Zilele Comunei Jegălia. Copiii Şcolii Generale Nişcani, dar şi cei din comuna călărăşeană vor susţine diverse programe artistice.

 A doua zi de sărbătoare, dedicată oamenilor gospodari ai comunei şi tradiţiilor din localitate

Sâmbăta va fi dedicată oamenilor gospodari ai comunei, care se ocupă de agricultură şi creşterea animalelor, dar şi de tradiţiile din localitate. Va avea loc şi un târg expoziţional unde se vor vinde doar produse făcute în comună. De asemenea, va avea loc un concurs de animale, unde se vor întrece în frumuseţe mai multe animale. Fermierii îşi vor arăta utilajele cu care lucrează pământul, achiziţionate în perioada 2016 – 2017. Vor fi prezenţi şi producători de brânză, precum şi apicultori. Primarul Aurel Vasile vine cu o altă noutate care ţine de tradiţia comunei, respectiv pistelca de Jegălia, care reprezintă îmbrăcămintea pe care cetăţenii o purtau cu mult timp în urmă. Din acest motiv, la Zilele Comunei Jegălia vor fi aduse două războaie de ţesut, unde femeile în vârstă vor face demonstraţii de confecţionare a pistelcilor.

 Ultima zi a evenimentului, dedicată sportului

În ultima zi de sărbătoare va avea loc o nouă  ediţie a competiţiei sportive Cupa Jegălia. Nouă cluburi sportive din ţară vor participa la concursul de lupte libere. În aceeaşi zi, la baza sportivă din Jegălia se va desfăşura un meci de fotbal. Totodată, va avea loc un cros.

Zilele Comunei Jegălia vor fi organizate cu bani strânşi din donaţii şi sponsorizări ale fermierilor şi ale altor agenţi economici din localitate.