Circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă. La această oră se circulă pe toate magistralele și nu sunt trenuri blocate. Comandamentele de iarnă ale CFR Infrastructură și CFR Călători sunt operaționale pentru următoarea perioadă. Se desfășoară operațiuni cu utilaje de intervenţie, drezine pantograf și pluguri de zăpadă. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. Astăzi sunt anulate trenurile pe următoarele rute: Călărași Sud-Constanța, Ciulnița-Călărași Sud, Ciulnița-Slobozia, Ciulnița-București Obor.

În acest context, pentru data de 27 februarie se menține măsura de anulare a unor trenuri pentru eliberarea liniilor în vederea facilitării intervențiilor cu utilaje și evitarea unor situații nedorite pentru pasageri. Sunt anulate aproximativ 6% din cele aproximativ 1.200 de trenuri CFR Călători care circulă zilnic în România. Traficul de călători va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulație, acolo unde există această posibilitate (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor).

Trenurile anulate astăzi sunt următoarele: R 8012, ruta Ciulnița-București Obor, R 8343, ruta Călărași Sud-Constanța, R 8580, R 8581, R 8582, R 585, R 8588, R 8587, ruta Ciulnița-Slobozia Veche, R 8443,R 8591, ruta Ciulnița-Călărași Sud, R 8592, ruta Călărași Sud-Ciulnița. În funcție de evoluția vremii și a temperaturilor foarte scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară și alte modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri.

Măsurile operative care se iau au ca prioritate siguranța oamenilor și asigurarea legaturilor feroviare. CFR Călători transmite că acolo unde va fi necesar, pasagerii vor primi ceai cald, cafea, sandvișuri, în funcție de posibilitățile din teren.