CFR Călători informează că în perioada iunie – octombrie 2018, pasagerii vor avea legături directe de la Bucureşti către  Salonic,  Halkali/Istanbul, Sofia şi retur. Pasagerii îşi pot rezeva deja biletele de călătorie la aceste trenuri.

Potrivit unui comunicat de presă al CFR Călători, trenul către Turcia va circula zilnic între 3 iunie şi 1 octombrie 2018 şi va avea în compunere un vagon cuşetă cu patru locuri în cabină. Acesta va pleca din stația Bucureşti la ora 12:45 şi va sosi în stația Halkali dimineaţa, la ora 07:40. Între Halkali şi gara Sirkeci, din centrul oraşului Istanbul, compania feroviară turcă (TCDD) asigură transport auto, astfel: cu plecare din Halkali la ora 8:00 și sosire în Istanbul la ora 09:00; cu plecare din Istanbul la ora 20:00 și sosirea în Halkali la ora 21:00. Din stația Halkali trenul pleacă la ora 21:40 și ajunge în staţia București la ora 19:00, a doua zi. O călătorie dus către Halkali/Istanbul costă aproximativ 54 de euro, la  vagon cuşetă cu patru locuri. Preţurile pot varia în funcţie de cursul valutar.

Pasagerii care doresc să ajungă cu trenul în Grecia, vor putea călători între Bucureşti Nord – Salonic şi retur, o dată pe săptămână, cu plecare vineri la ora 12:45 din Bucureşti şi sosire în Salonic sâmbăta, la ora 6:30. Întoarcerea se face duminică, cu plecare din staţia Salonic, la ora 23:10 și sosire în staţia Bucureşti Nord luni, la ora 19:00. Trenul care circulă către Grecia va avea în compunere un vagon clasa a doua, un vagon cuşetă cu şase locuri, respectiv patru locuri în cabină. Un bilet de călătorie dus, Bucureşti – Salonic, costă aproximativ 45 de euro la vagon clasa a doua, 56 de euro la vagon cuşetă de şase locuri şi 62 de euro la vagon cuşetă de patru locuri.

Trenul care circulă spre Sofia pleacă zilnic la ora 12:45 și ajunge la 22:30. Un bilet de călătorie dus costă aproximativ 30 de euro la clasa a doua. De la Sofia plecarea este la 9:20 și sosirea în stația București Nord, la ora 19:00.

De asemenea, pentru cei care doresc să efectueze călătorii nelimitate cu trenul spre Grecia şi Turcia, într-o anumită perioadă, CFR recomandă oferta tarifară internaţională InterRail. Biletele de călătorie pot fi achiziţionate din staţiile şi agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional.