Municipiul Călăraşi a fost gazda Festivalului Naţional-Concurs de Muzică Folk „Chitara Dunării”, în perioada 23-25 noiembrie 2018. Trofeul concursului a fost câştigat de Cosmin Mariciuc, din judeţul Suceava.

Tradiţia organizării Festivalului Naţional-Concurs de Muzică Folk „Chitara Dunării” a fost continuată de Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Județean de Cultură şi Creaţie (CJCC), astfel că acesta a ajuns la a zecea ediţie. Festivalul a fost conceput ca o manifestare cultural-artistică adresată grupurilor şi interpreţilor individuali de muzică folk, cu vârsta cuprinsă între 15 și 35 de ani. În fiecare seară de festival au avut loc recitaluri, prin care concurenți au putut veni în contact cu nume consacrate ale genului. Au fost trei seri spectaculoase, pline de muzică bună.

Premianţii festivalului „Chitara Dunării”

Premianţii acestei ediţii a festivalului sunt următorii:  Trofeul „Chitara Dunării”, în valoare de 5.000 de lei-Cosmin Mariciuc, judeţul Suceava; Premiul I (4.000 de lei)- trupa Jack of all trades; Premiul II (3.000 de lei)- Paul Adrian Tihan, judeţul Suceava; Premiul III (2.000 de lei)- Marius Barbu, judeţul Prahova; Premiul „România Centenar” (3.500 de lei)- Kethy Bivolaru, Bucureşti; Premiul „Cea mai bună trupă” (3.500 de lei)– trupa Simbol;  Premiul „Cea mai frumoasă poezie cântată”- trupa Omnis; Premiul Asociației culturale Walter Ghicolescu și ExpertMusic-Florian Mircea Sprînceană, judeţul Dâmboviţa.

Artişti consacraţi ai muzicii folk au susţinut recitaluri la festivalul „Chitara Dunării”

 La festivalul „Chitara Dunării” au susţinut recitaluri artişti consacraţi ai muzicii folk. Astfel, în data de 23 noiembrie 2018, pe scena “Barbu Ştirbei” Călăraşi au cântat Ocru şi Walter Ghicolescu. Pe 24 noiembrie au concertat Emeric Imre şi Jimi Laco. În ultima zi a festivalului, respectiv 25 noiembrie, călărăşenii au fost încântaţi de Alina Manole Quartet.