În perioada 8 – 10 noiembrie, la Călărași s-a desfășurat  Festivalul – Concurs Naţional de Muzică Folk Chitara Dunării”, ajuns la cea de-a XI-a ediţie. Iubitorii de folk au fost încântați de spectacole, fiind prezenți în număr foarte mare în cele trei zile de festival, ce s-a desfășurat la sala „Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași. Printre artiştii consacraţi prezenți pe scena festivalului de folk, invitaţi să susţină recitaluri, s-au regăsit Nicu Alifantis, Mircea Rusu & Band, Krypton Unplugged și Fără Zahăr. De asemenea au susținut recitaluri Cosmin Andrian și Valentin Barbu. La festivalul concurs au participat 13 concurenți din diferite orașe.

Secretarul artistic al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, Ștefan Nițu, ne-a vorbit despre acest concurs.

„Sfârșitul săptămânii ne-a găsit organizând și desfășurând Festivalul concurs de interpretare a muzicii Folk, ajuns la ediția cu numărul 11, ‘Chitara Dunării’. Trei zile de foc, trei zile de poezie, aici, pe malul Dunării la Călărași, cum bine spunea cel care a avut un recital de excepție, Nicu Alifantis, spunând că ne leagă ceva întru-un fel, Dunărea, el fiind din Brăila”, a declarat Ştefan Niţu.

Anul acesta, trofeul „Chitara Dunării” a ajuns tocmai la Cluj.

„La această ediție, organizatorii au gândit ca toți concurenții să fie câștigători și toți au câștigat. A existat și un juriu. Așa este să fie, anul acesta trofeul ‘Chitara Dunării’, ediția numărul 11, a plecat tocmai la Cluj, a fost câștigat trofeul de către Tudor Cosma, locul I a mers la Bușteni, Prahova, la Marius Barbu, iar locurile doi și trei au fost ocupate de două trupe, trupa Omnis și trupa P620. Au fost acordate și două mențiuni speciale și multe alte premii ale juriului, premiul de originalitate și premiul special”, a mai spus Ștefan Nițu.

Au fost premiați și concurenți din județul Călărași.

„Am avut și de la Călărași, premiul special al juriului a fost obținut de doamna Daniela Tudor, care este profesor la Palatul Copiilor și apoi au fost acordate și trei premii speciale pentru debut Liana Rotaru din Lehliu, Gabriela Nițu din Valea Argovei și Andreea Bunescu din Lehliu. Toți concurenții s-au simțit foarte bine, au fost aplaudați aici la Călărași, pentru că noi, călărășenii, știm să ne primim oaspeții, știm să ne bucurăm cu cel care este pe scenă și care ne transmite emoție”, a încheiat Ștefan Nițu.