În perioada 12-14 mai 2017, la Călăraşi s-a desfăşurat Festivalul Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești “Flori de Mai”. Ajuns la a XXIX-a ediție, festivalul a stat sub semnul muzicii de calitate.
Organizatorii, Consiliul Județean Călărași și Centrul Județean de Cultură și Creație, au gândit evenimentul în stilul altor concursuri de gen care au loc în țară. Astfel, cei 14 concurenți care au intrat în competiția vocilor au fost acompaniați de orchestra Viorel Gavrila Band, idee îmbrățișată de specialiștii care au făcut parte din juriul festivalului: compozitorul Dumitru Lupu-președinte, profesoara de canto Ozana Barabancea, artista Stela Enache, Bogdan Pavlică, realizator Radio România Actualități, Lavinia Vasile, director Palatul Copiilor Călărași și profesoara de muzică, coordonatoarea Corului Camerata Danubii – Diana Vieru.

Ozana Barabancea: “Flori de Mai a devenit un festival național de înaltă ținută”

“Felicit organizatorii pentru ideea de a avea pe scenă o orchestră. Flori de Mai a devenit un festival național de înaltă ținută”, a declarat Ozana Barabancea.

Stela Enache: “Muzica înseamnă emoție, voce caldă, transmiterea mesajului într-un mod plăcut”

“Nu trebuie să urli ca sa demonstrezi că ai voce. Muzica înseamnă emoție, voce caldă, transmiterea mesajului într-un mod plăcut. Aici, la Flori de Mai, am ascultat astfel de voci”, a spus Stela Enache.

Bogdan Pavlică: “Mă bucur să observ că la Călărași publicul nu a uitat de muzica ușoară adevărată”

“Am acceptat cu plăcere invitația de a face parte din juriu. Totul este foarte bine organizat și mă bucur să observ că la Călărași publicul nu a uitat de muzica ușoară adevărată”, a conchis Bogdan Pavlică, realizator Radio România Actualități.

Câştigătorii secţiunii 16-25 ani

Câștigătorii secțiunii16-25 ani: Trofeul Flori de Mai-Miruna Diaconescu (17 ani) din Bârlad; Premiul I-Gabriel Cîndea (Orăștie); Premiul II-Denisa Pârvu (Călărași); Premiul III-Alexandra Penciu (Galați); Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese de muzică ușoară românească-Andrea Claudia Dimitriu (București); Premiul special-Robert Feraru (București); Premiul special-Andrian Cosmin (Călărași).

Câştigătorii secţiunii “Floricele pe câmpii”

Câștigătorii secțiunii “Floricele pe câmpii” sunt următorii:
Trofeul “Floricele pe câmpii” a fost câștigat de Dominique Simionescu (Sibiu);
Categoria de vârsta 7-9 ani: Mențiune-Iulia Condilă; Locul III- Lavinia Bostan; Locul II-Mihaela Şoană; Locul I-Gabriela Stănică;
Categoria de vârsta 10-12 ani: Mențiune- Sabrina Anicolesei; Locul III- Rareş Ioan Andrei; Locul II-Iulia Sorlea; Locul I-Andreea Berechet;
Categoria de vârsta 12-15 ani: Mențiune-Ana Stănciulescu; Locul III-Ioana Bulgari; Locul II-Eleonora Filipoiu; Locul I- Ionela Cătălina Tudorache (Călărași).